• Tineke Hoogendam

  Beeldend kunstenaar

 • Zomerexposities

  Op zaterdag 4 juni wordt om 16.30 mijn overzichtstentoonstelling geopend in de Dorpskerk van Grootschermer, Zuideinde 5. 

  Mijn werk toont een divers aanbod van alle disciplines waarin ik de afgelopen 15 jaar in gewerkt heb; schilderijen, grafiek, tekeningen, brons, keramische beelden en fotografie.
  Mijn schilderijen tonen impressies van de reizen die ik maakte of geven een beeld van de omgeving waar ze zijn ontstaan tijdens schilders-symposia in Duitsland, Polen, Marokko en Tunesië.
  In de stadsgezichten van Marokko probeer ik de tijdloosheid weer te geven en ontdoe ik de eeuwenoude straatjes van alle ruis; mensen, verkeer, elektriciteitsdraden, het gekrioel van alle dag.
  Ook mijn keramische werk is vaak geïnspireerd op de motieven die ik tijdens mijn reizen of werk tegenkwam. De bronzen dier figuren vooral de beren zijn een direct gevolg van een beren ontmoeting in Canada en de inspiratie uit de prachtige beeldhouwkunst van de Inuit. De os staat voor mij voor kracht en uithoudingsvermogen wat voor mijzelf een drijfveer is.
  Belangrijk in mijn werk is het ambachtelijke en het combineren van verschillende materialen, zowel in schilderijen als brons en keramiek.
   
  Van harte welkom op mijn expositie.